Шоколадови бисквити

Шоколадови бисквити
Шоколадови бисквити 


Продукти за Шоколадови бисквити:

1 1/4 ч.ч. масло(стайна температура)
2 1/4ч.ч.пудра захар
1/3ч.ч.какао
1/4ч.ч.заквасена сметана
1ч.л.течна ванилия
2 1/4ч.ч.брашно
2ч.ч.шоколадов чипс

Начин на приготвяне на Шоколадови бисквити :

В голяма купа разбиваме маслото,захарта,сметаната и ванилията.След това довабяме брашното и какаото.
Разбъркваме хубаво и добавяме шоколадовия чипс.Слагаме сместа в хладилника да се охлади за един час.
От охладената смес правим топчета , нареждаме в тавичка на разстояние.Печем на 170 градуса за около 10 минути.
След като извадим от фурната бисквитките са доста меки ,
оставяме ги в тавата около 5 минути и след това ги вадим от тавата.

Картофена салата с майонеза

Картофена салата с майонеза
Картофена салата с майонеза 


Продукти за Картофена салата с майонеза :

около килограм картофи
1 стрък целина
1  зелена или червена чушка
2кисели краставички
1ч.ч.майонеза
1/4ч.ч.горчица
черен пипер
сол


Начин на приготвяне на Картофена салата с майонеза:

Сварените картофи нарязваме на малки кубчета. Нарязваме на много ситно целината,чушката и киселите краставички. Добавяме ги към картофите, слагаме майонезата, горчицата, черния пипер и солта и разбъркваме.

Рецепта за бърза лазаня

бърза лазаня
Рецепта за бърза лазаня

Продукти за бърза лазаня:


1/4 пакет кори за лазаня

1/2 л прясно мляко
400 г кайма
250 мл доматено пюре
1 пакет замразени зеленчуци (комбинация от моркови, грах, гъби и т. н.)
1 глава лук
3 – 4 с. л. зехтин
1 с. л. босилек
250 г кашкавал
сол и смлян черен пипе


Приготвяне на бърза лазаня:


• Лукът се нарязва и се запържва.
• Добавя се каймата и се бърка, докато покафенее.
• Изсипват се зеленчуците, след това доматеното пюре.
• Посолява се, прибавят се подправките.
• В намазнена тава се подрежда слой кори за лазаня, слой от сместа и още един слой кори.
• Залива се с малко прясно мляко и отново се прибавя слой от сместа.
• Завършва се със слой кори.
• Експресната лазаня се поръсва с кашкавал и се пече.

Рецепта за бърза лазаня

Рецепта за Яйца по панагюрски

Яйца по панагюрски

Рецепта за Яйца по панагюрски

Продукти за
Рецепта за Яйца по панагюрски:
4 яйца
4 - 5 ск. чесън
1 к. кис. мляко
1 с.л. оцет
40 гр. краве масло или друга мазнина
Сол
Червен пипер

Приготвяне на Рецепта за Яйца по панагюрски:
На котлона се поставя съд с вода и супена лъжица оцет. Когато водата заври се пускат яйцата с помощта на черпак за да не се пръскат. Варят се докато жълтъка се оцвети в оранжево и яйцата се забулят от горе.
През това време се счуква чесъна с малко сол и се обърква с киселото мляко. Изсипва се в съд в който ще се сервира.
Когато готовите яйца изстинат се слагат върху млякото и ястието се залива със запръжка от маслото и червения пипер.

Рецепта за Яйца по панагюрски

Рецепта за Пиле фрикасе по испански

Пиле фрикасе по испански
Рецепта за Пиле фрикасе по испански
(Pollo en pepitoria)
Необходими Продукти
за Пиле фрикасе по испански:
  • 1 пиле
    брашно
    1 глава лук
    1 ск. чесън
    1 чаша бяло вино
    2 яйца
    12 обелени бадеми
    1 връзка магданоз
    1 дафинов лист
    1 л. пилешки бульон/или вода
    зехтин,сол,черен пипер 
Приготвяне на 
Пиле фрикасе по испански:
Нарязваме пилето на парчета,посоляваме ги и овалваме в брашно. Изпържваме до златисто парчетата пиле в тенджера със зехтин. Запазваме ги на страна.
В същата мазнина запържваме нарязания на ситно лук, докато стане прозрачен. Връщаме пилето обратно в тигана за още няколко минути. Наливаме виното и готвим на силен огън, докато ястието заври.
Завързваме половината връзка магданоз с дафиновия лист и ги пускаме в ястието. Наливаме бульона, захлупваме тенджерата и варим на слаб огън, като разбъркваме от време на време.
Сваряваме яйцата във вода със сол и малко оцет за 12 мин. Отделяме жълтъците и нарязваме белтъците на парченца. Обелваме скилидката чесън и леко я запържваме.
В хаванче счукваме чесъна и бадемите, докато получим хомогенна смес. Прибавяме сварения жълтък и разбъркваме добре като наливаме малко отгорещия бульон.
Сипваме тази смес при пилето, като предварително махаме връзката с подправки. Сгъстяваме ако е необходимо с малко брашно /предварително разбъркано с вода/.
Сервираме ястието с нарязани белтъци и магданоз.

Пиле фрикасе по испански 
(Pollo en pepitoria)