Рецепта за Пиле фрикасе по испански

Пиле фрикасе по испански
Рецепта за Пиле фрикасе по испански
(Pollo en pepitoria)
Необходими Продукти
за Пиле фрикасе по испански:
  • 1 пиле
    брашно
    1 глава лук
    1 ск. чесън
    1 чаша бяло вино
    2 яйца
    12 обелени бадеми
    1 връзка магданоз
    1 дафинов лист
    1 л. пилешки бульон/или вода
    зехтин,сол,черен пипер 
Приготвяне на 
Пиле фрикасе по испански:
Нарязваме пилето на парчета,посоляваме ги и овалваме в брашно. Изпържваме до златисто парчетата пиле в тенджера със зехтин. Запазваме ги на страна.
В същата мазнина запържваме нарязания на ситно лук, докато стане прозрачен. Връщаме пилето обратно в тигана за още няколко минути. Наливаме виното и готвим на силен огън, докато ястието заври.
Завързваме половината връзка магданоз с дафиновия лист и ги пускаме в ястието. Наливаме бульона, захлупваме тенджерата и варим на слаб огън, като разбъркваме от време на време.
Сваряваме яйцата във вода със сол и малко оцет за 12 мин. Отделяме жълтъците и нарязваме белтъците на парченца. Обелваме скилидката чесън и леко я запържваме.
В хаванче счукваме чесъна и бадемите, докато получим хомогенна смес. Прибавяме сварения жълтък и разбъркваме добре като наливаме малко отгорещия бульон.
Сипваме тази смес при пилето, като предварително махаме връзката с подправки. Сгъстяваме ако е необходимо с малко брашно /предварително разбъркано с вода/.
Сервираме ястието с нарязани белтъци и магданоз.

Пиле фрикасе по испански 
(Pollo en pepitoria)

Няма коментари:

Публикуване на коментар