Пиле фрикасе по испански |
(Pollo en pepitoria)
Необходими Продукти
за Пиле фрикасе по испански:- 1 пиле
брашно
1 глава лук
1 ск. чесън
1 чаша бяло вино
2 яйца
12 обелени бадеми
1 връзка магданоз
1 дафинов лист
1 л. пилешки бульон/или вода
зехтин,сол,черен пипер
Нарязваме пилето на парчета,посоляваме ги и овалваме в брашно. Изпържваме до златисто парчетата пиле в тенджера със зехтин. Запазваме ги на страна.
В същата мазнина запържваме нарязания на ситно лук, докато стане прозрачен. Връщаме пилето обратно в тигана за още няколко минути. Наливаме виното и готвим на силен огън, докато ястието заври.
Завързваме половината връзка магданоз с дафиновия лист и ги пускаме в ястието. Наливаме бульона, захлупваме тенджерата и варим на слаб огън, като разбъркваме от време на време.
Сваряваме яйцата във вода със сол и малко оцет за 12 мин. Отделяме жълтъците и нарязваме белтъците на парченца. Обелваме скилидката чесън и леко я запържваме.
В хаванче счукваме чесъна и бадемите, докато получим хомогенна смес. Прибавяме сварения жълтък и разбъркваме добре като наливаме малко отгорещия бульон.
Сипваме тази смес при пилето, като предварително махаме връзката с подправки. Сгъстяваме ако е необходимо с малко брашно /предварително разбъркано с вода/.
Сервираме ястието с нарязани белтъци и магданоз.
Пиле фрикасе по испански
(Pollo en pepitoria)
Няма коментари:
Публикуване на коментар