Рецепта за Орехови Кошнички

Орехови Кошнички

Орехови Кошнички

Проукти:
За тестото:
50 гр. орехи
50 гр. меко сирене
50 гр. меко масло
50 гр. брашно и допълнително за набръшняване

За пълнежа:
85 гр. орехи
1 жълтък
50 гр. кафява захар
2 с.л. кленов сироп (или мед)
1/2 с.л. разтопено масло

Загрейте фурната зо 180 градуса. За тестото първо смелете орехите в кухненски робот и добавете останалите съставки с кратко разбиване, докато получите тестото. Набрашнете ръцете си, за да не залепва тестото, и оваляйте 12 топчета. С ръце ги притиснете по дъното и стените на 12 форми за мини мъфини. Докато приготвяте пълнежа за ореховите кошнички, ги оставете в хладилника.
Запечете орехите за 5-6 минути в сух тиган, докато замиришат приятно. Оставете ги да поизстинат, запазете 12 половинки ядки, а останалите накълцайте на едро. Смесете останалите съставки на пълнежа, разбийте ги добре и добавете накълцаните орехи.
Запечете формите с тестото за 5 минути и ги извадете от фурната. Ако тестото се е понадигнало, го притиснете внимателно с чаена лъжичка или с пръсти. Сложете 1-2 с.л. от пълнежа във всяка формичка, а отгоре поставете по една цяла ядка от орехите. Запечете за още 15-20 минути кошничките до златисто и докато пълнежът се втвърди. Оставете ги да поизстинат във формите. Поднесете ореховите кошнички топли, по желание с бита сметана и мед.

Рецепта за Орехови Кошнички

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар