Сладко-кисело зеле по съчуански

Продукти за 8 порции Сладко-кисело зеле по съчуански


1 кг. зеле
1 1/2 чаени лъжички сол
1 супена лъжица фъстъчено масло
2 супени лъжици нарязан на тънки ивици джинджифил
1/2 чаена чаша оризов оцет
3 супени лъжици захар
2 средно големи стръка ситно нарязан праз
2 супени лъжици ситно нарязан китайски магданоз
1 чаена лъжица лютива мазнина
1 супена лъжица сусамово масло

Приготвяне на Сладко-кисело зеле по съчуански


1. Срежете зелката на две. Отстранете кочана и я нарежете на ситно. Поставете зелето в голяма чиния и го посолете. Покрийте го с хартиени кърпи, после поставете нещо тежко отгоре и го оставете да престои 2 часа
2. Изстискайте сока от зелето. Запържете джинджифила в гореща мазнина, като разбърквате.
3.Изключете огъня и добавете оцета и захарта
4.Разбъркайте сместа на слаб огън, докато захарта се разтвори
5. Добавете праза и магданоза, като разбърквате още 30 секунди
6. Изсипете олиото и добавете лютото и сусамовото олио
7. Изсипете соса върху зелето и разбъркайте добре
8. Поднесете салатата на стайна температура. Може да  запазите Сладко-кисело зеле по съчуански за около 3 дни в хладилника

Няма коментари:

Публикуване на коментар