Продукти за гръцка салата:
1 чушка
1 кг. домати
12 – 15 маслини
1 голяма краставица
1 глава червен лук
150 гр. сирене „Фета“
1/2 връзка магданоз
100 ml зехтин
1/2 ч.л. риган
Чер пипер
Сол
1 кг. домати
12 – 15 маслини
1 голяма краставица
1 глава червен лук
150 гр. сирене „Фета“
1/2 връзка магданоз
100 ml зехтин
1/2 ч.л. риган
Чер пипер
Сол
Приготвяне на гръцка салата:
Краставицата и доматите се накълцват на шайби, лукът се нарязва ситно, а чушката на малки рингчета. Смесват се на едно място с маслините и се разбъркват в купата. Сиренето Фета се нарязва на малки кубчета с размер към 1 см, и се добавя към салатата. Приготвя се и дресинг, като се смесват зехтинът, солта, риганът и черният пипер и се разбъркват хубаво. Салатата се сервира полята с дресинг и поръсена леко със ситно нарязан магданоз. Класиката на гръцката кухня е готова за консумация!
Няма коментари:
Публикуване на коментар