Рецепта за шоколадова торта |
Продукти за шоколадова торта:
200гр. шоколад
200гр. масло
5 яйца
1 с.л. брашно
1 чаша захар
1 капсула течна ванилия
Приготвяне на шоколадова торта:
Поставяме натрошения шоколад и маслото в дълбок съд и разтопяваме на бавен огън. След това го сваляме от котлона и прибавяме захарта. Бъркаме до получаването на хомогенна смес. След като изстине започваме да прибавяме яйцата. След всяко бъркаме, за да не се образуват топчета. Следва редът на брашното и течната ванилия. Изсипваме получената смес в подходяща тавичка и печем в предварително загрята до 190 градуса фурна. За да се опече добре сладкиша са необходими около 20-25 минути.
След като извадим тортата я обръщаме на поднос и по желание заливаме с течен шоколад. Поръсваме с пудра захар и сервираме на парчета. Да си оближеш пръстите с Шоколадова торта
Поставяме натрошения шоколад и маслото в дълбок съд и разтопяваме на бавен огън. След това го сваляме от котлона и прибавяме захарта. Бъркаме до получаването на хомогенна смес. След като изстине започваме да прибавяме яйцата. След всяко бъркаме, за да не се образуват топчета. Следва редът на брашното и течната ванилия. Изсипваме получената смес в подходяща тавичка и печем в предварително загрята до 190 градуса фурна. За да се опече добре сладкиша са необходими около 20-25 минути.
След като извадим тортата я обръщаме на поднос и по желание заливаме с течен шоколад. Поръсваме с пудра захар и сервираме на парчета. Да си оближеш пръстите с Шоколадова торта
Няма коментари:
Публикуване на коментар