Спагети „А ла карбонара“

Спагети „А ла карбонара“
Спагети „А ла карбонара
Продукти:

1 пакет спагети

300 гр. бекон или пушени гърди, нарязани на ивички

1 чаена чаша сметана

4 яйца

1 чаена чаша настърган кашкавал

2 супени лъжици краве масло

2 супени лъжици нарязан магданоз

сол

Приготвяне на Спагети „А ла карбонара“:

Сварете спагетите в леко подсолена вода.

Запържете бекона в кравето масло и изцедете мазнината.

Разбийте сметаната с яйцата и кашкавала. Прибавете към добре изцедените спагети и разбъркайте за една минута на огъня. Прибавете и бекона след това.

Поръсете с магданоза, черен пипер на вкус и сервирайте в чинии.

По желание, една част от кашкавала можете да оставите за поръсване върху готовите спагети.

Спагети „А ла карбонара“

Няма коментари:

Публикуване на коментар