Рецепта за Риба с масло и лук

Риба с масло и лук
Риба с масло и лук
Рецепта за Риба с масло и лук



Продукти за Риба с масло и лук:
1 кг сьомга
1/2 чаша олио
2 глави лук
3 картофа
2 моркова
1 стъбло от малка целина
2 домата или 1/2 с.л. доматено пюре
4-5 скилидки чесън
1 лимон
1 дафинов лист
1 връзка магданоз
сол
черен пипер

Приготвяне на Риба с масло и лук:
1. Почистете и измийте рибата. Нарежете я на парчета, намажете с олио и наредете в тиган. Посолете и поръсете с черен пипер.
2. Нарежете на ситна лука, картофите на кубчета, морковите и целината на кръгчета, накълцайте чесъна и листата магданоз и добавете дафиновия лист.
3. Сотирайте зеленчуците в тенджера с олио. Добавете доматеното пюре или настъргания домат, сол и черен пипер в тенджерата.
4. Поставете сотираните зеленчуци върху рибата и сипете 1-2 чаши вода отстрани.
5. Покрийте с капак и варете на умерена температура, докато картофите омекнат. Излейте лимоновия сок върху рибата и подсолете.


Рецепта за Риба с масло и лук

Няма коментари:

Публикуване на коментар