Рецепта за ябълков сладкиш

ябълков сладкиш

Рецепта за ябълков сладкиш

 

Продукти за ябълков сладкиш:
3 ябълки
1-2 пакета чаени бисквити
125 гр. масло
канела
пудра захар
За тестото:
5 яйца
1 ч.чаша захар
1 ч.чаша брашно
1 бакпулвер

Приготвяне на ябълков сладкиш:
В тава се разтапя маслото, нареждат се бисквитите. Те са с дупка в средата, така че е желателно да попълните празнините. Отгоре се нареждат ябълките – обелени и нарязани на едро. Посипват се с канела и се залива тестото. Сладкишът се пече на фурна, загрята до 180 градуса. След като се изпече, се нарязва и посипва с пудра захар.

Рецепта за ябълков сладкиш

Няма коментари:

Публикуване на коментар